tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Intimitet og krise i parforholdet

Vi er overbeviste om, at alle par oplever perioder med manglende intimitet og krise i parforholdet.
Intimitet

Sex og intimitet er ikke synonymer! Intimitet er inderlighed og fortrolighed. Intime relationer hviler på gensidig tillidsfuldhed, åbenhed og indføling. Intimitet kan vi opnå i nære venskaber, tætte parforhold og gode forældre-børn-relationer – hvis vi arbejder for det!

Sex

Sex er et emne i et hvert forhold. Måske har den kvindelige part lyst til sex, mens manden oplever en manglende sexlyst. Måske har begge mistet sexlysten. Måske det bare energien, der mangler.

Børn

Blebørn tapper al energi, der opstår uenighed om børneopdragelse og at være teenageforældre er et kapitel for sig!

Det er vigtigt at huske på, at alle mennesker oplever eller har oplevet teenageproblemer – vi var det selv engang.

Hvordan tackler vi: En teenager og alkohol? En teenager og sex? Teenagerens kærestesorg?

Nogle gange føles det som om, at livet er en lang tur op ad bakke og at en skilsmisse står for døren.

Har du behov for eller modtager du allerede professionel hjælp fra psykiatere, psykologer, terapeuter eller andre, skal du selvfølgelig gøre brug af dem – de kan så absolut noget, som vi og andre uuddannede ikke kan!

Vi oplever, at der er en tendens til at sygeliggøre helt almindelige menneskelige problemer. At livet kan føles svært og lejlighedsvis vil være præget af usikkerhed er jo ikke en psykisk lidelse.

Konflikthåndtering kan være bøvlet, men det er altså ikke en ny disciplin, der kræver psykiatrisk behandling – og vi kan alle sammen blive bedre ved at øve os og indrømme, at vi nogle gange føler et behov for assistance fra vores medmennesker.

Kys livet!

6 thoughts on “Intimitet og krise i parforholdet

    1. Tak Jørgen.

      Jo der kommer helt sikkert mere, men vores indlæg kommer, som vi finder inspiration til, så bær over med os, hvis der ikke lige kommer noget om intimitet og krise i parforhold lige med det første. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *