tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Snydt så vandet driver

Hvis du nu kunne vælge mellem en halskæde til 52,- kr. eller en til 459,- kr., hvilken ville du så vælge?

Indtil for få dage siden kunne du købe den samme halskæde til begge priser på internettet!En lige lovlig smart gut havde lavet siden http://www.fashionministeriet.dk/ som nu takket være indsatsen fra pigerne bag http://www.sidneylise.com/2010/01/shopping-til-overpris.html nu er lukket.

Al handel går ud på at tjene penge og ingen steder støder du på flere lige oversmarte forretningsfolk end på internettet.

Der er ikke noget galt med internet handel, tværtimod, vi har sparet mange penge ved at købe eller i hvert fald undersøge markedet her, inden vi handler. Men det er altid en god ide at tjekke pris og forhandler før du ligger dine surt sammensparede skillinger.

Internettet er som skabt til det. Hvis du falder over noget, du synes er spændende, så prøv at google det og se hvad der kommer frem.

Hvis vi tager udgangspunkt i eksemplet, så lad os sige, du havde opdaget en ring, du synes var smart. Du kan se ringen hedder ASOS Chunky Plastic Ring, så det smider du lige ind mellem to citationstegn i Google “ASOS Chunky Plastic Ring” og klikker søg.

Nu kan du se, at der findes 12.200 sider på internettet som indeholder præcis den sætning – mon ikke der mellem dem er mindst 3.000 forskellige forhandlere? Altså er der 3.000 forskellige steder, du kan købe den selv samme ring til varierende pris.

Nu er det sjældent at priserne varierer så meget som i eksemplet, men alligevel. Hvor lang tid tog det? 2 minutter? 5 minutter?

Og det er jo ikke kun på prisen der er forskel, du kan spare dig for mange ærgelser ved at tjekke butikkerne på nettet. Der er jo ingen grænser for den service, man kan modtage, indtil man har behov for den – det tror jeg vi alle sammen har været udsat for.

Til det brug er der mange gode sider, hvor brugerne, altså ikke forretningerne, vurderer priser og service.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *