tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Billig ferielejlighed i Kissimmee / Orlando

I forbindelse med vores vinterferie i Florida og det Caribiske Øhav boede vi i en dejlig ferielejlighed i Kissimmee nær Orlando, Disney World og Universal Studios, som vi havde fundet via hotels.dk. Rejsen rundt i Caribien var et krydstogt, så der boede vi selvfølgelig i vores kahyt, men både vores hotel i Miami og denne feriebolig i Oak Plantation Resort – Vacation Villas bestilte vi gennem hotels.dk

Billig Feriebolig

Oak Plantation Resort – Vacation Villas var et ikke helt nyt feriebolig kompleks, men hvor alt fungerede og personalet var meget søde og imødekommende. Netop fordi det ikke er helt nyt, er priserne yderst rimelige, Vi gav lige knap 2.000,- kr. for fem overnatninger i en 2 værelses ferielejlighed, hvor vi havde et soveværelse mens Mathias sov på en sovesofa i stuen.

Standard på ferielejlighed

Der var et fuldt udstyret køkken med kaffemaskine og mikrobølgeovn, bad og toilet, og aircondition og… Der var alt, hvad hjertet begærer. Det hele var ikke nyt, men det fungerede.


Rygning er tilladt

Der mulighed for at leje en feriebolig, hvor det er tilladt at ryge, noget du vil sætte pris på, hvis du er ryger, for det er endnu mere besværligt at være ryger i USA end det er i Danmark. Du kan selvfølgelig også leje en ikke-ryger ferielejlighed, så der er frit valg på alle hylder.

Disney World, Universal Studios og Orlando

Ferielejligheden er beliggende 10 km fra Disney World og 17 km fra Universal Studios, hvilket ikke har den store betydning, da du sandsynligvis har en bil. Men ellers kører der bus eller arrangeres turer direkte fra feriebolig komplekset til begge forlystelsesparker – og der er altså rimeligt gode penge at spare ved at vælge Kissimmee fremfor Orlando.

Bortset fra i storbyerne og de “gamle” byer i USA er der normalt ikke gågader og strøg eller bymiljøer, som vi kender det. Det gør sig også gældende i Orlando og Kissimmee, de hyggelige steder ligger typisk inde i parkerne, så hvis du skal have adgang, kræver det altså en (dyr) billet.

Universal Studios Globus

Priser Universal Studios og Disney World

Det er meget dyrt at gå i Disney World og Universal Studios så mange må, som os, vælge. En 1 dags billet til 1 park i Disney World, der er 4, koster omkring 435,- kr. pr. person, mens en 1 dags billet, der gælder alle parker inden for samme dag, koster ca. 725,- kr, uden Water Park!

Det samme gør sig gældende i Universal Studios. Der koster en 1 dags billet ligeledes omkring 435,- kr. Så det løber hurtigt op, hvis I er en familie på 4!

De lokale fortalte at Disney World var perfekt for mindre børn, mens Universal var bedst til de større. Så da vores søn på det tidspunkt var 16 år valgte vi naturligvis Universal Studios og vi blev ikke skuffet. Sikke nogle rutchebaner!

Vi svømmede med delfiner på Tortola i forbindelse med vores krydstogt, så det sprang vi over, men hvis I ikke har prøvet det før, kan vi varmt anbefale det.

Indkøb i USA

Der er mange penge at spare på forskellige varer i USA, så måske kan I tjene lidt til parkerne ved at handle derovre. 🙂

Umiddelbart vil vi pege på ting som computerspil, computerprogrammer, computere, husholdingsmaskiner, barbergrej, musik og selvfølgelig tøj. Når det gælder computere kan der være noget tastaturet, du skal være opmærksom på, og ved artikler der bruger strøm, skal du være opmærksom på at USAs el net er 130 v, hvor vores er 230, så du skal have en konverter, før du kan bruge dem i Danmark.

Også skal du være opmærksom på tolden. Som reglerne er mens denne artikel skrives, må du indføre andre varer for 3.250 kr. hvis du kommer med fly og du er over 17 år, men vær opmærksom på, at der ofte er gode penge at spare, selv om du betaler told.

Hvis du har spørgsmål til at rejse i USA eller bookning gennem hotels.dk eller bare gerne vil smide en kommentar, er du selvfølgelig mere end velkommen.


Denne artikel er en af en række om vores vinterferie i Caribien og Florida. Tilmeld dig vores nyhedsfeed, så du er sikker på ikke at misse en.

3 thoughts on “Billig ferielejlighed i Kissimmee / Orlando

  1. Hvor lejer man den bedste bil til billigste penge – skal passe til 4 personer og er der adgang til GPS i bilen

    Mvh Connie & Orla

    1. Vi lejede gennem ebiludlejning De samarbejder med rigtig mange aktører og har gode priser. Vi skulle have bilen fra et krydstogtsskib, så der var alle muligheder for at det skulle kunne kikse, men det virkede bare.

      Gps var tilleje, så bestil evt. i forvejen.

  2. Pingback: www.anyhed.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *