tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Billig overnatning i Miami

Vores vinterferie i 2009 startede i Miami Florida, hvor vi skulle ombord på Krydstogtskibet Norwiegen Pearl. Vi havde kun to dage i Miami før krydstogtet startede, så vi ville have en central overnatning, der var til at betale. Gennem hotels.dk fandt vi en, i forhold til det generelle prisniveau, billig overnatning i Miami South Beach.

Hotel San Juan South Beach Miami

Billede 1 af 5

Hotel San Juan Miami

Vi gav 437,- kr. pr. nat for et dobbeltværelse med opredning på hotellet San Juan kun 100 m fra stranden og 75 meter fra Lincoln Road.
San Juan var et lidt slidt hotel, hvor der var det, vi skulle bruge og ikke mere. Der var rent og pænt og personalet var, som alle amerikanere, venlige, imødekommende og easy going.
Hvis vi skulle have været der en uge alene, havde det været ideelt, men hvis vi skulle på en uges familieferie med børn, havde vi nok valgt et andet hotel.

Mathias og Tina

Billede 1 af 11

Mathias og Tina på turbåden

Da vi kun skulle være der to dage, gik vi imidlertid primært efter prisen og hotellets stand fremgik tydeligt af beskrivelsen og ikke mindst tidligere gæsters beskrivelser på hotels.dk, så da vi nåede frem, oversteg hotellet faktisk vores forventninger.

Miami

Miami begyndte først at blive en by af betydning så sent som i 1896, hvor jernbanen blev forlænget fra West Palm Beach. Nu er Miami med sine over 5.000.000 indbyggere USA femte største by og ligger kaj til verdens største havn for krydstogtskibe.
Miami ligger i det tropiske klimabælte, så selv om vi var der i november, var vejret rimeligt og på den tid af året er risikoen for de voldsomme orkaner ved at være overstået.

Miami South Beach

Lincoln Road er en gågade, hvilket hører til sjældenhederne i USA. I dagtimerne er det er godt sted at handle, særlig tøjforretninger med originale mærkevarer til lavere priser end i Danmark er der mange af. Planlægger I at tage uden for Miami, kan I dog finde bedre priser i et af de mange Outlets. Om aftenen er der betydeligt flere mennesker, og her er det tiden at slentre langs gaden eller sætte sig på en af de mange fortovsrestauranter og nyde sceneriet. Det vælter i alle mulige og umulige typer. Amerikanere ved ikke hvad jantelov er, og de på ingen måde bange for at skille sig ud, der er alle afskygninger af påklædninger og en del ”interessante” resultater af plastikoperationer.

Langs Miami South Beach ligger der nogle rigtigt hyggelige cafeer og restauranter i flotte farver, der er oplyst om aftenen, de såkaldte art deco hoteller, der alle stammer tilbage fra 1920erne, hvilket er gammelt i USA. Miami Beach var tidligere et yndet udflugtssted for mafiaen og området er med i en del film, senest meget brugt i TV serien Miami Vice, der lagde gaderne øde i 80erne.
Art deco området i South Beach er meget charmerende, og det charmerende ved en badeferie i Miami er netop kombinationen af storby og strand. Hvis I bare skal bade, er der mindst lige så gode og billigere muligheder tættere på Danmark, som f.eks. de Kanariske Øer og Tyrkiet.


Miami på land

Da vi kun havde to dage der, tog vi en guidet rundtur i byen, alligevel var det selvfølgelig begrænset, hvad vi nåede at se.
Miami har en stor cubansk befolkningsgruppe, der har skabt området lille Havana, som har et levende gadeliv, hvor der lyder cubanske toner fra de mange små cigarrulle-forretninger – hyggeligt. I det hele taget er det svært at bevæge sig ret meget rundt i Miami uden at komme i kontakt med Cubansk mad, kultur og musik.
Cubanerne er ikke de eneste udlændinge, der har slået sig ned i Miami, faktisk har 2/3 del af indbyggerne deres rødder i Caribien eller Latinamerika, og til vores store overraskelse blev der talt mere spansk end engelsk – og mange forstod eller talte ikke engelsk.
En anden stor befolkningsgruppe er de rige. Midt i og rundt om Miami er der en del øer. Øernes afgrænsning kan hjælpe beboerne til at opretholde lidt privatliv. Den privatsfære kombineret med det behagelige klima har gjort Miami til stedet, hvor mange filmstjerner, musikere og andre med virkelig mange penge slår sig ned permanent eller har deres vinterbolig.
Tvinds Mogens Amdi Petersen havde, som det vil være mange bekendt, en lejlighed på Fisher Island, der koster i omegnen af $8.000.000,-.
Fisher Island kan man ikke kører til, men vi var rundt på mange af de andre øer, som er forbundet med broer til fastlandet. Der var flot og naturligvis var alt vedligeholdt, men der var også skærmet godt af ind til ejendommene, så helt imponerende blev det dog først dagen efter, hvor vi tog en rundtur til vands.

Miami til vands

Miami kommer først rigtig til sin ret fra vandsiden. Byen ser imponerende ud med sine store bygninger og de mange små øer, hvor den ene mere imponerende lystbåd efter den anden ligger optøjret foran pragtvillaer, som vi kun troede eksisterede på film.
Det er svært at beskrive, og billeder siger mere end tusinde ord, så her følger et lille udvalg.

Mathias og Tina

Billede 1 af 11

Mathias og Tina på turbåden4 thoughts on “Billig overnatning i Miami

  1. Efter at have læst jeres gode indlæg bestilte vi værels på San Juan da vi var i Miami i oktober.

    Overnatningen svarede fuldstændig til forventningerne. Tak for det 🙂

    1. Tak for din kommentar Else.

      Det glæder os, at vi kunne hjælpe jer frem til en billig overnatning i Miami, og at det svarede til jeres forventninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *