tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Aktivering i virksomhedspraktik

Bemærk: Nedenstående virksomhedspraktik førte direkte til et vikarjob på Jobcenteret Læs mere her

——————————————————————————————————-

Jeg har gennem ½ år uden held søgt job, job med løntilskud eller virksomhedspraktik på Jobcentret eller hos en anden aktør til Jobcentret.

Efter mange forsøg lykkedes det mig så i forrige uge at finde en virksomhedspraktik og i sidste uge startede jeg hos Capacent IKU.

Aktivering

Jeg skulle aktiveres senest i uge 23, så uden der var optræk til panik, begyndte det dog at snerpe lidt til.

Jeg søgte virksomhedspraktik hos Jobcentret, Ramsdal og Capacent. Ramsdal sendte en høflig mail med nej tak, Jobcentret var nærmest ubehagelige i deres afvisning, og Capacent takkede altså ja tak.

Capacent og A2B er de anden aktører, der har vist størst interesse for mine ansøgninger, så at netop Capacent sagde ja, kom ikke helt bag på mig.


Virksomhedspraktik og job med løntilskud

Lidt ironisk består min opgave i at kontakte virksomheder og etablere virksomhedspraktik for ledige, som er tilknyttet Capacent. Jeg takkede ja til tilbudet bl.a. fordi jeg ved fra A2B, at de synes, jeg mangler erfaring indenfor dette område, og derfor vil jeg gerne  lære det. Nu har jeg været der en uge og til min store overraskelse er jeg faktisk rimeligt god til det. 🙂 Jeg får stukket en seddel i hånden med data på en ledig, hvor der står, hvad de gerne vil arbejde med, så finder jeg virksomheder, der kunne være relevante, på nettet og kontakter dem efterfølgende telefonisk. Indtil nu er det lykkedes mig at finde praktikpladser inden for det ønskede områder til samtlige. Selv en tysker, der kun taler og forstår tysk, lykkedes det mig at finde en praktikplads!

Søger folk ikke selv

Det undrer mig, at folk ikke selv finder sin praktikplads. Særlig nogle af dem, jeg er stødt på, som har en uddannelse bag sig, har  jeg studset lidt over. Uanset hvad man synes om hele aktiveringscirkuset, så er reglerne nu engang sådan, at man skal i aktivering for at bevare retten til dagpenge. Derfor undrer det mig, at de hellere vil risikere, at sådan en som mig finder en eller anden åndssvag praktik, fremfor at de selv finder en, der passer til deres ønsker og måske på sigt kan gavne mulighederne for at få et job.

Udsigten til job

Capacent startede som ny anden aktør i Kolding ved årsskiftet, og har netop ansat to jobkonsulenter med erfaring, så der er ikke umiddelbart et job i sigte, hvilket de heller ikke har lagt skjul på. Men nu får jeg noget erfaring og et netværk, jeg kan henvise til, så det skader mig i hvert fald ikke at bruge fire uger hos Capacent, og da jeg samtidig føler, at jeg gør gavn for andre ledige, er alt jo godt. Jeg blev i sidste uge kontaktet af en god kontakt, jeg har fået på Jobcentret, som fortalte mig, at der måske var et job under opsejling indenfor undervisning i IT, og det har jeg selvfølgelig lagt billet ind på. – Om det bliver til noget ved jeg naturligvis ikke, men I vil blive holdt orienteret. 🙂 Til da Kys Livet Denne Virksomhedspraktik førte direkte til et vikarjob på Jobcenteret Læs mere her

 

 

 

6 thoughts on “Aktivering i virksomhedspraktik

 1. Hej,
  Fin artikel. Du undrer dig over, at folk ikke selv finder en virksomhedspraktikplads. Jeg har nu selv prøvet et godt stykke tid. Men virksomhederne både private og offentlige ønsker ikke besværet, nogle svarer endda ikke engang på mine henvendelser.

  1. Hej Merete

   Tak for din kommentar. Jeg ved godt, det kan være svært og, som du kan læse, var det heller ikke uproblematisk for mig. 🙂

   Det der undrede mig var, at jeg oplevede, at en del virkede rimeligt passive og i høj grad overlod det til 2. aktør at finde noget til dem – og for mig at se, er det sidste udvej.

   Jeg er sidenhen blevet fastansat på Jobcentret og har stadig primært kontakt til virksomhederne.

   Et ting du måske kunne gøre for at gøre det lidt nemmere var, at aflevere et udfyldt skema til virksomheden, du gerne vil søge hos. Mange virksomheder synes også det er svært og bøvlet at finde ud af, så hvis du allerede har lavet det meste, vil det nok imponerer en del. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *