tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Do-follow

Vi har fjernet no-follow atributten fra kommentarerne, så hvis du kommenterer på vores blog, får du nu også et link til din side, som Google og andre søgemaskiner kan se.

Noget for noget

Vi synes selvfølgelig alle parter skal have noget ud af den indsats de gør, og hvis du ulejliger dig med at kommentere og debattere, skal dit link naturligvis komme dig til gode. 🙂

Spam

Vi ved også at do-follow blogs tiltrækker meget spam og mange kommentarer, som alene skrives for at få et link. Det vil vi ikke ligge blog til, derfor skal alle kommentarer godkendes – og vi godkender kun kommentarer med reelt indhold. Spam og kommentarer a la “Fed side” vil ikke blive godkendt.

Debat

Kast dig ind i debatten. Vi er nysgerrige og vil meget gerne høre dit syn på dette og hint. Særlig uddybende oplysninger og fakta til det, vi skriver om, kunne være rart.

15 thoughts on “Do-follow

 1. Hej Admin.

  Hvad endte i med at finde ud af angående kommentarer og autoacceptering af kommentarer?
  Jeg har selv et par sider hvor der oftest er 2-3 kommentarer om dagen, men hvis jeg så er væk et par dage, så er der pludselig 30-40 stykker som har ventet op til en uge på at blive godkendt.
  Så er interesseret i at høre hvad i har fundet ud af?

 2. Jan, måske du overdriver lidt.
  De blogs jeg har kommenteret på, har aldrig taget mere end et par dage inden min kommentar er blevet offentliggjort. Jeg har ALDRIG været ude for at det tager mere end én uge.

 3. Jeg er nysgerrig, og ville lige høre, om dette har øget antallet af seriøse kommentarer? Eller har det bare medført flere spam og ligegyldige kommentarer?

  1. Hej Morten 🙂

   Vi har faktisk ikke været belemret ret meget med spam kommentarer, hverken før eller efter vi lavede det om til dofollow.

   Vi kan se, at nogle kommentarer skrives primært af hensyn til links, men det har ikke haft den store indfyldelse, og så længe kommentaren har et fornuftigt indhold, kommer den på. Ser vi så aldrig kommentatoren igen, kan det da godt være, at linket i deres kommentar bliver redigeret væk.

   Ideen i det er jo, at vi skal have en positiv interaktion med vores læsere, og det tror vi på, at vi får, hvis alle parter får mest muligt ud af det indholdsmæssigt såvel som i forhold til links. 🙂

   1. Okay man kunne jo godt frygte, at det bare endte med en masse spam kommentarer, som kun kommer, fordi der er dofollow på.

    Men det er positivt at høre, at det ik forholder sig således, og det kan måske få andre til at overveje Dofollow i stedet for Nofollow…

    1. Den frygt havde vi også, men som sagt er den indtil nu blevet gjort til skamme, og et eller andet sted synes vi ikke, at de seriøse skal straffes fordi nogle få ødelægger det med spam. Vi har jo et spam filter som tager langt hovedparten af de få spamkommentarer, der kommer. 🙂

     1. Med “spam” kommentarer mente jeg mere sådan nogle ligegyldige linkbuilding kommentarer, som intet gavner på bloggen ud over at fylde…

 4. Nu har jeg også selv gjort så min blog kører med dofollow ved kommentarer. Jeg håber dette kan give min blog nogen flere kommentarer.

  Hvordan er jeres erfaring med dette? Altså har i fået flere kommentarer siden, i satte dofollow i kommentarerne? 🙂

  1. Hej Claus

   Godt nytår. Dejligt at du melder dig under dofollow fanerne 🙂

   Det er ikke vores indtryk, at det har givet det store. Vi får flest kommentarer omkring kopivarer, da det åbenbart har en del interesse og vi som følge af den gode debat ligger helt pænt i Google søgeresultater.

 5. God beslutning 🙂

  Men ligesom Jan K. vil jeg også anbefale at fjerne godkendelse af kommentarer. Jeg har og har haft mange blogs, og i starten havde jeg også godkendelse på. Men det er meget sjældent at en spam kommentar ryger igennem Akismet filtret, selv på en forholdsvis meget besøgt blog som min primære blog er.

  Så nu har jeg aldrig godkendelse på, men checker selvfølgelig lige de kommentarer der er kommet, om det er spam eller en uhensigtsmæssig kommentar 😉

  1. Tak for input Martin.

   Vi vil overveje, men det er klart andres erfaring og gode råd, jo presser en beslutning 🙂

 6. Hello! Cool website!

  Spøg til side 🙂

  Jeg har også fjernet nofollow på min blog, og ja, det har nok givet lidt ekstra kommentarer samt links fra lister over dofollow-blogs.

  Dog bryder jeg mig ikke specielt meget om godkendelse af kommentarer. Det har jeg skrevet lidt om her. Det kan – i mine øjne – virkelig hæmme en ongoing debat. Jeg kommenterer meget sjældent på blogs, der bruger kommentarbedømmelse, for jeg ved, at der går 100 år, før min kommentar bliver offentliggjort.

  1. Hej Jan

   Tak for kommentaren, du kan have en pointe med hensyn til godkendelse af kommentarer, og det kan godt være vi ser spøgelser, men vi vil nu lige se tiden an, inden vi evt. besluttet at fjerne den.

   Vi har hidtil brugt Aksimet, og det kan godt være, det er nok, men det må komme an på en lidt konservativ prøve. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *