tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Fast arbejde på jobcenter

Så lykkedes det! Fra 4. oktober overgår jeg fra vikariat til fast arbejde. 🙂

Jobcenter Kolding

Som det vil være tidligere læsere bekendt, fik jeg via en virksomhedspraktik hos Capacent IKU et tre måneders vikariat som jobkonsulent på Jobcentret i Kolding.

Det har været nogle spændende måneder, hvor mit primære arbejde har bestået af betjening i Jobbutikken, samt etablering af samarbejdsaftaler og godkendelse af virksomhedspraktikker og job med løn tilskud.

Jeg tror igen, jeg har været lidt heldig i og med at der har været sommerferie.

Det betød selvfølgelig, at der var en voldsom nedgang i disponibelt personale, og derfor blev jeg meget hurtigt pålagt et relativt stort ansvar og fik meget albuerum til at udføre opgaverne på selvstændig vis. Jeg fik kort sagt lov til at vise, hvad jeg kan.


Virksomhedskonsulent

Vikariatet har nu ført til fastansættelse som virksomhedskonsulent på Jobcenter Kolding.

Det har været en stor personlig tilfredsstillelse at rigtig mange af mine kolleger uafhængigt af hinanden har sendt mails til ansættelsesudvalg og chefen for at anbefale mig som fremtidig kollega. Det havde de jo ikke behøvet, og det er dejligt, når mennesker vil gå det ekstra skridt for en.

Det nye job som virksomhedskonsulent er noget helt andet end vikariatet, da det jo primært handlede om betjening af ledige, mens det nye primært består af opsøgende arbejde i forhold til virksomheder og betjening af dem.

Det bliver spændende at se, om jeg formår at skabe nogle konstruktive kontakter, som også kan kaste ekstra jobmuligheder af sig.

Jobcenterets opgave

Jobcentrernes absolut vigtigste opgave er at hjælpe ledige i arbejde. En af måderne, at gøre det på, er ved at uddanne nogle ansatte og erstatte dem med ledige imens.

Personlig synes jeg, det er oplagt for alle parter, at bruge en nedgangsperiode til at opkvalificere arbejdsstyrken, så Danmark står klar, når tingene vender og der igen bliver travlt.

Så det er i hvert fald et af de områder, hvor jeg vil forsøge at skabe noget dynamik.


Opsøg heldet

Det var meget tilfældigt, at jeg endte, hvor jeg gjorde, men igen hvis jeg ikke havde opsøgt heldet og grebet chancen, da den kom, havde jeg stadig været arbejdsløs.

Så sidder du derude og er ledig, så hold hovedet højt og bliv stædig ved med at opsøge heldet.

Når det ser lidt sort ud og du mister lidt af modet, så find en fornuftig medarbejder på Jobcenteret eller i din a-kasse eller fagforening og tag en snak med ham eller hende.

Alle, der oplever ledighed af en vis varighed, kommer ind i perioder af mismod, og der er det vigtigt at snakke med andre, så man igen begynder at se muligheder fremfor begrænsninger.

Desværre er systemet ikke helt gearet til at tage sig af det, men der sidder gudskelov fornuftige mennesker rundt omkring, der meget gerne vil lytte og hjælpe dig videre – og nogle af dem har faktisk prøvet det selv! 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *