tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Fri ferie

Camping er den helt ideelle ferieform for en familie med børn. Vi havde en alletiders “kør selv ferie” i Italien.

Fri ferie

Da børnene var mindre tog vi med Fri ferie til Lido di jesolo. Når vi skriver “kør selv” i gåseøjne, er det fordi, vi faktisk tog en bus. 🙂

Vi orkede ikke at køre så langt i egen bil og da planen var, at det primært skulle være afslapning, blev vi enige med os selv og Fri ferie om at det rigtige ville være at bestille en busrejse. Og det fortrød vi ikke det fungerede perfekt.

Vi ved at der af og til skrives om det farlige i at rejse med bus, men vil påstå at det er betydeligt mere riskofyldt at køre i bil. Men det er jo heldigvis helt op til den enkelte, hvad man foretrækker. Intet er helt riskofrit, så vi lod det komme an på komfort.

Fri ferie camping

Gennem Fri ferie fandt vi en lille hyggelig camping plads ved Lido di jesolo i Italien. Pladsen var til at overse og mens der var aktiviteter hele dagen, var der roligt om aftenen og natten, så vi kunne få vores nattesøvn.

Italiens nordkyst er som skabt til afslapning. Vejret er godt og temperaturen er høj uden at blive ulidelig. Campingpladsen lå lige ud til en sandstrand, hvor vi kunne ligge og hygge. Vandet var lavet et pænt stykke ud, så vi kunne med sindsro lade drengene gå i vandet.

Hvis stranden ikke er nok, havde campingpladsen også sin egen pool, som man kunne bade i. Efter vores smag, var den var dog lidt overbefolket af overforsigtige tyskere og familier med helt små børn, så vi holdt os mest til stranden.

Når vi havde fået nok af badning var der mange andre aktiviteter som f.esk. bordtennis, billiard, minigolf også videre, og da det var højsæson, var  der selvfølgelig en del andre danske børn og unge mennesker, som vores drenge kunne hygge og lege med. Så det var helt ideelt.

Fri ferie overnatning

Inden vi tog hjemmefra var vi i syvsind om, hvorvidt vi skulle vælge et telt eller et mobilhome. Efter en snak med Fri ferie blev vi enige om et telt -og det fortrød vi ikke!

Teltet var inddelt i to adskilte sovekabiner og havde et lille forrum, hvor man kunne sidde at spise eller hygge sig. Sovekabinerne var udstyret med de der rigtig tykke behagelige gæstesenge. De var meget behagelige ogvi sov rigtig godt.

Den største forskel var dog at vores telt lå i skygge!

Alle mobilhomes stod i solen. Forstil dig at sove i et mobilhome der har stået i bagende sol hele dagen. Vi besøgte – kort – nogle andre gæster i et mobilhome – og det var fuldstændig ulideligt varmt.

Så hvis du overvejer en fri ferie i Italien eller andre varme lande vil vi anbefale et telt, og uanset hvad, bør du sikre dig, at din plads står i skygge.

6 thoughts on “Fri ferie

 1. Så snart jeg ser Norditalien nævnt, bliver jeg nødt til at gøre opmærksom på Como (ca. 40 km nord for Milano), som er en fantastisk by! Jeg lærte den at kende via mit job og det er siden blevet stedet som jeg også besøger i ferierne! 🙂

 2. Hej Tina og Bent

  Lige en lille “rejse input” til alle de rejsehungrende danskere der følger Jeres hyggelige blog. De fleste har sikkert prøvet hvor stressende det kan være, at skulle sørge for alt det praktiske op til en ferie. Man drøner rundt i 10 forskellige butikker for at finde alt det man mangler til rejsen, men det er faktisk ikke nødvendigt, hos Travelfreak.dk og den tilhørende rejseshop http://www.freakshop.dk/ kan man nu finde alt til rejsen ét sted.
  God sommer

  Jan

 3. Hejsa, nu har jeg ofte holdt ferie i Italien, og leder gerne efter nye steder at komme. Hvad hed campingpladsen i var på?
  Jeg har flere gange lagt i telt på en rigtig god og børnevenlig campingplads der hed Camping Lido nær Bibione, også i norditalien.

 4. En spurgte om vi ikke syntes det var en lang tur i bus, men vi kom desværre til at slette spørgsmålet – Sorry.

  Det var langt, men vi syntes egentlig tiden gik forholdsvis hurtigt. Det var betydeligt mindre anstrengende and at køre i bil og så kunne vi jo sidde at spille spil med drengene undervejs.

  Så alt i alt fungerede det fint. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *