tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Lisbeths Køreskole

Opgiver Lisbeths køreskole relle priser? Det kan vores erfaring godt bringe os tvivl om.

Lisbeths køreskole + 3

Stort set samtlige de af vores søns kammerater og medstuderende, der har taget kørekort hos Lisbeths køreskole, har haft brug for præcis 3 ekstra køretimer á 400,- kr.

Selvfølgelig kan der undtagelsesvis være behov for undervisning udover den lovpligtige, men hvorfor altid lige præcis 3 ekstra køretimer? Hvorfor ikke 2, 4 eller 8? Det lugter lidt af optrækkeri.


Kørekort generelt

Loven siger at køreundervisning til almindeligt kørekort b skal indeholde minimum 4 manøvrebanelektioner, 4 lektioner på glatbane og 16 køretimer på vej.

Dertil kan der naturligvis ligges ekstra timer, hvis det anses for nødvendigt.

Men det må vel kunne forventes, at en professionel køreskole som hovedregel kan formidle det relevante indenfor lovens minimumskrav?

Faste priser hos Lisbeths køreskole

Hvis prisen skulle opgives som et fast pristilbud, lur os så, om ikke eleverne i langt de fleste tilfælde ville opnå de nødvendige færdigheder indenfor minimumskravene. 🙂

Problemet er her, at den, der skal vejlede, også er den, der opnår økonomisk gevinst ved enten for dårlig undervisning eller dårlig vejledning.

Som det er nu har Lisbeths køreskole og andre nemlig ingen interesse i,  at eleverne har så få timer som muligt – tværtimod.

At drive en køreskole er sikkert en udemærket levevej, men så heller ikke mere. Derfor kan det naturligvis være fristende at trække lidt ekstra ud af de kunder, man nu en gang har fået ind i butikken.

Hvis samtlige elever ligger 1.200,- ekstra bliver det jo alligevel til en del på årsbasis.

Køreskoler generelt

Vi siger ikke, at der svindles eller er tale om bevidst vildledning.

Vi siger bare, at incitamentet til at gennemføre en så professionel og billig undervisning som overhovedet muligt, ikke er til stede.

Lisbeths køreskole specifikt

I forhold til Lisbeths køreskole specifikt forekommer os lidt mærkeligt, at samtlige elever i vores lille højst uvidenskabelige undersøgelse har haft brug for præcis det samme antal ekstra køretimer.

Da der jo ikke kan være tale om noget ulovligt, må konklusionen være, at der er tale om uprofessionalisme.

Lisbeths køreskole har åbenbart altid behov for præcis 3 køretimer ekstra for at kunne bibringe eleverne de nødvendige færdigheder. Og det burde vel fremgå af deres hjemmeside!

 

24 thoughts on “Lisbeths Køreskole

 1. “Stort set samtlige de af vores søns kammerater og medstuderende” hvor mange var det i alt?

  Hvor mange havde ikke + 3 timer? Det er oplysninger, som jeg synes du mangler at oplyse.

 2. Det er chokerende hvad der er sket på dette område eller rettere ikke sket. De regler der var for 20 år siden da jeg tog kørekort er ikke blevet meget optimeret i til i dag. Den gang var der mange der ikke kunne køre bil når de var færdige

 3. Nu har jeg læst alt igennem, og kender et par stykker af de kørelærere der, de tjener ikke mere pga. at en elev dumper, det giver et dårligt ry og elendig statistik. De ville hellere få så mange igennem som muligt og bestå første gang, men hvis kørelæreren ikke synes at de er klare så bliver de ikke indstillet, fordi det er ikke lisbeth der får registreret dumpningen, men kørelæreren selv, og han vil hellere køre 100 elever igennem og bestå første gang, end at køre 70 igennem og “malke”, og en dumpning koster 2000, så koster 3 køretimer ekstra 1100, men hvad vil du foretrække?

 4. Et lille regnestykke til jer derude.

  kostpris på en bil elev, lovpakken.

  Manøvrebane+køreteknik teori og køretimer ca 8500kr.

  Man skal så ikke være højere uddannet for at regne ud at der skal penge i kassen et andet sted fra.
  Prøv at lede på det hitter i de byer det drejer sig om, så ser man hurtigt hvor man får den bedste undervisning ” brug siden ” så andre har en chance og ikke falder i .

  Når noget er for godt til at være sandt plejer der at være lusk i det .

  Kørerlæreren

 5. Hej Bent,

  Kan sagtens se problematikken, men jeg tror blot dette er et tilfældigt sammentræf. Jeg har personligt en ven der har taget kørekort ved Lisbeths køreskole som ikke fik nogle ekstra timer..

  /Simon

 6. Min bror er ved at tage kørekort ved Lisbeths køreskole og er meget tilfreds med det, så det kan varmt anbefales!

  1. Hej Signe

   Tak for kommentaren og held og lykke til brormand.
   Nu kunne det jo være spændende med en tilbagemelding, når han er færdig 🙂
   Hvor holder I til henne i landet?

 7. Jeg bor fast i Paris og skal snart til at tage kørekort hernede – nogen der tilfældigvis kender en god kørelærer i Paris?
  På forhånd tak.
  Minna

 8. Hejsa, vil da også bare lige sige at selvom jeg kommer fra Fyn, så kender jeg flere i Kolding som kun har haft positive oplevelser med Lisbeths køreskole.. Dbh. Benjamin

  1. Hej Benjamin

   Tak for kommentaren. Rart at høre andre har haft gode oplevelser. Det vigtigste er jo at de får den bedste undervisning til den rette pris. 🙂

   Konklusionen må vel være, at de unge skal se sig for og spørge lidt blandt venner og bekendte, og ikke kun vælge køreskole ud fra angivne priser på køreskolernes hjemmesider.

   1. Lige præcis – pris og kvalitet hænger ofte sammen, og jeg synes man gør klogt i at vægte kvaliteten på køreskolen højere, end en eller anden priskrig der ofte dukker op i de mindre byer mellem køreskolerne. Det kan i sidste ende i ikke svare sig at spare 1000 kr, hvis man alligevel skal have 5 ekstra køretimer til slut 🙂

 9. Skete der nogensinde noget med firmaet, eller “kører” det videre?
  Jeg har ikke erfaringer med dette specifikke firma, men jeg kender alt om måneskins chaufførerne der næsten sover i vognen med unge bag rattet..

  1. Knægten fik sit kørekort og ligeledes kammeraterne, så vi følger ikke med mere, men vi vil selvfølgelig stadig gerne informere andre unge, så de har det med i overvejelserne, når de vælger køreskole.

 10. jeg har tilfældigt fundet denne hjemneside, og har netop læst hele indlægget plus kommentarer.
  vil gerne bruge muligheden for at kommentere til at advare alle de ræbenes kørekort imod at tage det hos “Byens Køreskole” i Odense.
  jeg tog mit der og blev nødt til at skifte. havde en søren og anders som kørelærer deroppe og vil ærligt sige at de mere var en omgang sadister en realle kørerlærer. det eneste man lærer der er hvor dårlig man er til at kører og hvordan man aldrig får det lært og derfor skal betale dem ekstra for flere timer, absolutte modbydelige væsner af kørerlærer / skole at være.
  føler at det er mit ansvar at sige det videre, så andre kan undgå samme oplevelse.
  mvh

 11. Der vil altid være brodne kar i sådan en brance om den nævnte er tilfældet skal jeg ikke svare på. jeg fik taget mit kørekort hos en ordentlig kørelære og skulle ikke have ekstra timer. det er langt fra alle kørelære der ikke er ærlige

 12. Hej
  Jeg har taget kørekort hos Lisbeths køreskole (i Aabenraa)og har været yderst godt tilfreds med den kørelære jeg havde.
  Det ved jeg at der er flere der har været, derfor gør det mig også ondt, når jeg læser sådan noget her, da det jo også går ud over ham jeg havde.
  joken om solbriller finder jeg yderst dårlig.
  I kunne jo prøve at tage kontakt med Lisbeth om dette i skriver….
  Jeg kan varmt anbefale den kørelære jeg havde hos Lisbeth´s køreskole i Aabenraa

 13. Jeg er kørelærer, og det er alment kendt i branchen, at Lisbeths køreskole bruger beskidte metoder. Den stående ‘joke’ går på, at man skal medbringe solbriller når man skal på mørkekørsel..!
  Bevares der er sikkert også kørelærere ansat ved Lisbeth der gør det godt nok, men det er klart, at man ikke kan levere samme ydelse til den pris de kører med. Ofte bliver en et kørekort langt dyrere end lovpakken, og langt dyrere end hvis eleven havde valgt en køreskole, hvor læreren faktisk ønsker at lære eleverne at køre bil, istedet for at ønske at de dumper eller skal have flere timer, da det betyder flere penge i kassen. Jeg vil derfor gerne advare mod at bruge Lisbeths køreskole. Der findes efterhånden en del hjemmesider på nettet der advarer imod denne forretning.

   1. Hej Tina og Bent

    Jeg syntes det er ok at I tager problemer med kørelærere op,
    men jeg syntes ikke det er ok at Thomas P. som kørelærer kommenterer Lisbeths køreskole på den måde, det lugter lidt af misundelse og elevmangel i hans egen køreskole.
    Og jeg vil da gerne vide alle de hjemmesider der advarer mod Lisbehts køreskole og andre, for jeg kan ikke finde nogen. Min datter skal snart selv igang og vi prøver at finde ud af hvem der er god og hvem der har dårligt omdømme. Der burde være en nem måde at se godt og dårligt om køreskoler.

    Mvh Helge

 14. Min kæreste tog kørekort ved Lisbeths køreskole i Kolding i tidernes morgen. Den kørelærer hun havde var der ingen problemer med, men det lyder da mystisk de problemstillinger du kommer med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *