tinaogbent.dk

En blog om livets små og store genvordigheder

Tyngdedyne kan afhjælpe træthed

Søvnbesvær og træthed kan have mange ubehagelige symptomer som besvær med at falde i søvn, problemer med at sove igennem, vågne tidligt om morgenen, følelse af utilstrækkelig søvn, træthed om dagen, koncentrations- og hukommelsesbesvær, tristhed og depression, muskelømhed og hovedpine.

En tyngdedyne kan hjælpe med at afhjælpe tankemylder og give en følelse af sikkerhed eller afslapning. Det kan have en positiv effekt for dig, der f.eks. lider af stress, tankemylder, søvnbesvær, angst eller depression.

En tyngdedyne skaber ganske enkelt det, som på engelsk kaldes ”Deep Pressure Touch Stimulation” (DPTS). Som navnet antyder, så går tyngdedynen ind og påvirker dine sanser på kroppen, hvilket leder til en øget kropsbevidsthed, der er med til at skabe ro og velvære. En tyngdedyne aktiverer det parasympatiske nervesystem. Det fungerer på samme vis, som behandlingsformen kaldet DTPS, Deep Touch Pressure Stimulation, hvor man anvender tryk og tyngde på kroppen til at berolige nervesystemet. Med DTPS kan man bruge et tæt kram, at svøbe personen stramt, en vest eller en dyne med vægt til at reducere uro.

Når du vælger en tyngdedyne, er det vigtigt at have din kropsvægt in mente. Som en tommelfingerregel bør din tyngdedyne veje ca. 10% af din kropsvægt.

Tyngdedynen fra Dreamzy kan vaskes på skånevask og ved højest 30 grader. Dynen skal gerne hænges op umiddelbart efter vasken, og tåler ikke at komme i tørretumbleren.

Hvis du køber et produkt gennem et link fra vores side modtager vi ofte et mindre beløb fra sælgeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *